Burgária - Burgerek & más, három gyerekkel, jelenleg karanténban...

Burgária

Nem rossz, de lehetne jobb is...

Vár a Lángos, Eger

2017. június 20. - SimiTomi

Huhh, ehhez a poszthoz nem készítettem sok fotót, mentségemre szolgáljon, hogy egyrészt egyébként sem szoktam olyan sokat, másrészt most mindkét kezem foglalt volt, hogy enni tudjak. Legalább az adag rendben volt, na - nem mintha olyan nagy gondjaim lettek volna.

Egerben jártunk, a lányok jégkását akartak enni, ott meg lehet kapni, és ha már arra jártunk, akkor bepótoltuk, ami a két hónappal (?) korábban elmaradt: a lángosozást. Akkor valahogy Lucának bekattant, hogy neki lángos kell a Vár a Lángos nevű helyről, csak ott éppen nem volt, kellett volna rá várni több mint egy órát, az meg nem ment. (Inkább hazamentünk és sütöttünk otthon, nem is lett olyan rossz.)

img_1556-670.jpg

Most aztán eljött a napja, mondjuk most sem volt egyszerű, mert nem volt nálam elég pénz, ezért vissza kellett mennem a Dobó térre automatához, de megoldottuk.

A választékra nem mondhatnám, hogy óriási: van natúr, tejfölös, sajtos, sajtos tejfölös és puszta típusú, előbbiek értelemszerűen, utóbbi pedig két nagyon jól hangzó dologgal felextrázva: bacon és lilahagyma. Én a vár lábához el tudnék képzelni egy-két-hét típussal többet, csak lilahagymás, valami extra sajtos, kolbászos, esetleg töltött lángos, mittudomén, ilyesmiket. Csípőspaprikásat mindenképpen!

A tészta egyébként finom, jól átsült, jól téphető/harapható, egész jól meg volt kenve tejföllel, sajt is volt rajta elegendő. Sósabb lehetett volna, mondjuk azt utólag lehet pótolni, ha kell az embernek. Ugyan fokhagymásan kértük, az nem annyira érződött rajta, bár hozzáteszem, nyilván nem az én igényeimhez tervezték a mennyiséget, én annyi fokhagymával eszem a lángost, hogy ihaj.

Ahol viszont jobban kijött a mennyiségi gond, az a bacon és a lilahagyma, abból két-háromszor annyit is elbírt volna a puszta lángos, főleg, hogy ez a típus már nyolcszázba kerül, ami jó durván megrakva pon' jó lenne, de így hagy némi kívánnivalót maga után.

A kiszolgálásra nem lehet panasz, kedvesség és beszélgetés van - én mondjuk úgy képzelem ezt a vendéglátás dolgot, hogy ez embernek van kedve egész nap vicceskedni a vevőkkel és nevetgélni meg minden, de ez nyilván nem így van és ők sem voltak már délután négy felé ennyire nyitottak. Na, bumm, nincs ezzel semmi gond.

Nohát, mindenesetre ez nekem egy erős hatost ér meg, de mivel végül maradt tíz forintnyi tartozásom, vissza fogunk még menni, remélhetőleg akkor már lesz nagyobb választék!

A bejegyzés trackback címe:

https://burgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr6712567639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csipyke 2017.06.20. 19:26:57

Egerben lángos csak a piacról.

SimiTomi 2017.06.21. 08:35:53

@Csipyke: Sajnos legtöbbször vasárnap járunk arra, de majd megpróbálom megoldani! Az a lángosos egyébként, ami a kórzház felőli végén az emeleten van? (Van egyáltalán másik?)

Csipyke 2017.06.21. 09:53:28

@SimiTomi: azaz :)
Gyerekkoromban kórház után mindig ott ettünk anyuval.
süti beállítások módosítása