Burgária - Burgerek & más, három gyerekkel, jelenleg karanténban...

Burgária

Élelmiszer-alapismeretek

2017. április 27. - SimiTomi

Na, végre megint haladtam kicsit a háttérdolgokban, a háttérinformációk, alapok terén: új könyvet kezdtem, ennek címe Élelmiszer-alapismeretek, Galambosné Goldfinger Erzsébet klaviatúrájáról származik, és nagyon modern, van hozzá CD-melléklet!

A könyvben néhány helyen CD-ikon található, ami jelzi, hogy valamit lehet csinálni a CD-ROM-on található adatokkal. Feladatok, mindenféle extra információk vannak azon rajta. (Annyira régen hallottam már azt a hangot, amikor betesze a CD-t a lejátszóba és felpörög, hogy lejátsza a lejátszanivalót, nagyon vicces. Egyébként azt is csak onnan tudom, hogy van DVD-lejátszó a gépben, hogy mikor oldalt megfogom, mindig azt a pontot nyomom meg, ami kinyitja a tárolót...)

osszetevok.PNG

Így néz ki az első animáció a könyvből a CD-n, színes és a dolgokra kattintva megjelenik a részletesebb információ. És így néz ki ugyanez a könyvben, annyi különbséggel, hogy a könyvben nem színes, sima zöld-fehér.

osszetevok-konyv.PNG

Egyébként nem rossz, segít az ismétlésben, ellenőrzésben, mondjuk szívesebben vettem volna egy ebookot vagy regisztrálok egy honlapra a könyv áráért (3990 FT jelenleg az edigital.hu-n).

De egyébként meg már ez a Goldfinger név nagyon menő, ilyen kézzel csak szakácsok számára lehet könyvet írni (esetleg még Irina Palm, de az már más területre vezet).

Egyelőre az első fejezettel végeztem, Az élelmiszerek alkotórészei a címe, áltanos alapfogalmak, Az élelmiszerek jelentősége, összetevői, A víz, ilyen típusú fejezetekkel kezdődik.

Aztán már érdekesebb lesz, mert jönnek az Alaptápanyagok, a fehérjék, szénhidrátok, zsírok és zsírszerű anyagok, majd a védőtápanyagok és az egyéb, járulékos anyagok és a ballasztanyagok, például.

Ez a fejezet beszél mág a biotermékekről, a genetikailag módosított élelmiszerekről, a különböző adalékanyagokról, káros anyagokról, az ember tápanyagszükségletéről, az élelmiszerek értékeléséről, az emésztés folyamatáról.

Mondjuk nem olyan egyszerű így munka mellett még tanulni is, meg gyerekezni is, meg pihenni is, de minél többször olvasok el valamit, annál valószínűbb, hogy megmarad.

Vagy valami ilyesmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://burgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr7112458055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása