Burgária - Burgerek & más, három gyerekkel, jelenleg karanténban...

Burgária

Ez mondjuk tényleg XXL...

2016. május 21. - SimiTomi

Nohát, vasárnap nem sikerült eljutni a Balaton környékén egy hamburgerező környékére sem, de ami késik, nem múlik, leszünk mi még idén Akarattya környékén.

Így maradt a hétfő, reggel haza, kipakolás, ilyesmi, aztán a tanakodás, hogy akkor hová is menjünk. Nem volt egyszerű, mert nem volt Sz'Miklósra menni, Halásztelekre vagy Szigethalomra sem, így maradt Csepel, így az lett a döntés, hogy Lagúna Étterem és Pizzéria lesz.

Elsőre a Waze is valahová Ceglédre vagy hová akart vinni minket, de aztán rájöttünk, hogy rosszul írtuk a nevet, La Guna helyesen, így irányba kerültünk. Az érkezés is vicces volt, az étterem egy munkásszállóra emlékeztető munkásszálló és művelődési központ aljában található, a cicomát kívülről nem vitték túlzásba - mintha egy Centrumba néznék be még gyerekkoromban, csak nem bábukat látok, hanem asztalokat.

la-guna-texas1.jpg

Annyira nem tűntek lelkesnek a pincérek, hogy elvitelre rendelnénk és nem az étlapról, nekem úgy tűnt, mintha még pofákat is vágott volna az a versenyző, aki végül ideadta az elviteles étlapot szórólapot. Mindegy, a gyermekek kaptak inni, Luca megy gyönyörködhetett a székekben, amik úgy voltak lefestve, mintha lekopott volna róluk a festék, és alatta arany lett volna.

Megjött a kaja, irány haza, jöhetett a kicsomagolás.

la-guna-texas2.jpg

Ekkor végül is rendesen meglepődtünk, mert hát azt mondták, hogy ezek XXL burgerek, de azt nem gondoltuk, hogy tényleg akkorák. A buci akkora volt, hogy négy zsömlét simán rá tudtam volna tenni, nem estek volna le róla.

Eddig tehát rendben is volnánk, a mennyiség adott, jöhet a minőség.

Texas burgert rendeltem simán, menü nélkül, ennek jellegzetessége, hogy roston csirkemellel készül és texasi szósszal, amiről nekem leginkább valami barna BBQ vagy csirkeszárnyhoz illő szósz ugrott be - ellenben itt valami nagyon majonézes rózsaszín szósz jött. Ami egyébként önmagában nem volt rossz, bár jellegzetesnek se mondanám, de a lényeg, hogy nem erre számítottam.

la-guna-texas3.jpg

A buci eléggé kenyér állagú volt, bár határozottan nem annyira, mint korábban a Don Pepe bucija, mondjuk egy ekkora bucinál lehet, hogy nem is nagyon lehet másként - mindenesetre szellősebb, habosabb volt, de még mindig túl kenyeres.

la-guna-texas4.jpg

A zöldségek elsőre jónak tűntek, aztán kiderült, hogy ekkora bucihoz illene egy kicsit többet belerakni, ráadásul a paradicsom és az uborka is olyan volt, mintha kicsit meg lettek volna sütve, de ahhoz nem eléggé, hogy mondjuk grillezett zöldségnek nevezzem őket. A jégsaláta meg kifejezetten elbírt volna még vagy három levelet, az nagyon kevés volt. Hagymával meg nem is találkoztam benne, bár az az étlapon sem volt felsorolva, ugye.

A hús jól megvolt sütve, a szósszal együtt száraz sem volt nagyon, a mennyisége sem volt rossz, főként a buci méretéhez képest.

Összeségében azt mondanám, hogy egy átlag burger, amiben azért ott van a lehetőség. Kicsit kisebb buci, vagy nagyobb mennyiségű összetevő, többféle zöldség (legalább hagyma!), valami normális szósz, oszt' jó napot.

Így ez csak egy laza közepes, ami esetünkben egy ötöst jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://burgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr908730078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása