Burgária - Burgerek & más, három gyerekkel, jelenleg karanténban...

Burgária

Retró a Badyhamiból

2016. április 28. - SimiTomi

Azon gondolkodtam végig, miközben rendeltünk, hogy honnan is ismerős nekem ez az egész. Aztán mikor hazaértünk és megkóstoltam a cuccot, akkor rájöttem. Zsóri, Bükkszék, Bogács - gyerekkorom emlékei még régről, amikor Mutiékkal egy-egy vasárnap elmentünk Mezőkövesdre, Zsóriba vagy ide-oda pancsizni egy kicsit.

Ott kaptam ilyen hamburgert, illetve ott volt ilyen a kiszolgálás.

A szigetszentmiklósi Badyhamit választottuk következő úticélként, közel is van, ugyan sokat nem tudtam róla, de mintha Süne barátom jónak aposztrofálta volna.

badyhami-duplaburger2.jpg

A bejáratnál egy óriási valami, ami egy nagy adag sültkrumplit testesít meg mintegy másfél méteres formában - Pannuskát nyilván megfogta a kicsit poros, kicsit lehasznált állapotú reklámszobor. Egyébként mint maga a hely is.

Belépve egyből meglátjuk balra a kész hamburgerhúsokat (sokat, legalább kilencet) a vaslapon, közben a kiszolgáló hölgy valakit éppen kiszolgál, mi várunk, a húsok nem mozdulnak, tehát már készen voltak, ott hűlnek, vagy legyünk optimisták és mondjuk, hogy ott éppen melegen tartásban vannak. Egy ember küzd a vendégekkel, akik nem sokan vannak, de mivel sokat rendelnek, torlódás az van. Előttünk valaki öt perc, mondjuk, aztán mi, tizenöt perc, közben valaki még előttünkről egy adag sültkrumpliért, s aki utánunk jött be, máris felkészülhet egy félórás várakozásra.

A kiszolgálás sem túl kedves, mondjuk ezt meg is értem, kicsit macerás ennyi mindent csinálni egyszerre. Viszont legalább nem felületes, a sietség nem megy a hamburgerbe pakolt cuccok mennyiségének rovására - mert azt el kell ismerni, anyag van benne. És egyébként a végén még néhány mosoly is kicsusszant a hölgy száján...

badyhami-duplaburger5.jpg

Részemről egy csirkemájas duplaburgerre neveztem be, ami tényleg duplaburger. nem csak két hús egymás fölött, hanem háromszintes, egy-egy szint között hús és minden más, ami megy a burgerbe egyébként. Kivéve a csirkemájat, amit azért kicsit sajnáltam.

A buci a jól ismert és sok helyen beszerezhető nagy buci, nem házi, de miért is lenne az, mikor semmi sem az, mint később meggyőződhettem róla. Megy bele sok minden, még csalamádé is, aminek annyira nem örülök, de mindent úgy kérek, ahogy azt adják, csak semmi különleges dolog, legyen úgy, ahogy annak lennie kell. Mondom, minden szintre kerül minden, még a szószok is duplán mennek, a szintén nem házi csípős is, amitől aztán lesz egy kis csípőssége a burgernek, ami egyáltalán nem vészes, szóval bátran lehet vele próbálkozni.

A buci belseje nincs lepirítva, ami néhány perc után meg is látszik, jól átázik az egész.

badyhami-duplaburger6.jpg

Hús is kettő van benne, ami nem is árt neki, főként, mert a hús a mirelit fajta, vékony, ízetlen, lapos, ebből három is elfér egy burgerben, méretét és súlyát tekintve bőven is - normál helyeken manapság már így is van (lenne).

Összességében ha azt nézem, hogy szép emlékeket ébresztett, nem lenne bajom, főként, ha azt is hozzáteszem, hogy a duplaburgerem került 880-ba, ami igen barátságos ár - de ma már többet várok egy hamburgertől.

Így részemről erre azt tudom mondani, hogy ez bizony egy hármas - azzal a kiegészítéssel, hogy meg tudom találni a helyét és idejét, amikor visszamegyek még egyszer-kétszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://burgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr428662520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása