Burgária - Burgerek & más, három gyerekkel, jelenleg karanténban...

Burgária

Burger és minden más: kettes alá

2016. április 20. - simondori

​Vasárnap elsőként tettük meg a Burgáriáért és a burgerre éhes gyomrunkért azt, amit meg kellett tenni, illetve amiért belekezdtünk ebbe a vállalkozásba. A nagy találkozás mi, a lányok és a Burger King kínálatának háromszögében azonban csak azt hozta amire számítottunk: könnyen feledhető ételek, csapnivaló tálalásban.

Igényesek lenni jó, mert az sugall valami pozitívat az emberről a másik ember felé. Igényeinek lenni az ételek és azok tálalásában legalább olyan fontos, mint az előző megállapítás, hiszen csúnya, rossz kinézetű ételt nem szívesen eszünk.

Ilyen helyzetben még Pannus, a legkisebb is azt mondja "fújj, ez nem tetszik, nem szejetem, anya". Na és ezt a kifejezést örömmel fordítom le a felnőttek nyelvére: hát ez nem valami nagy durranás, de ha már fizettem érte, akkor eszek belőle egy kicsit.

Pont ezt tettem a Burger King étlapján chillis burgernek nevezett húspogácsás szendviccsel, amelyre nem nagyon találtam szavakat, ahogy benne a chillit sem - a lenti képen jobb oldalon, már a méret is felháborító...

chilli-burger-blog3.jpg

Nem véletlen, hogy egy pillanatra azt hittem, Pannus sima burgerét ízlelgetem, mert hogy egy szelet lila hagymakarikán és egy maszatnyi piros szószon kívül semmi sem jelezte azt, hogy ez több egy sima hússal töltött, szezámmagos zsemlénél.

S akkor itt és most le is zárhatnánk ezt a blog bejegyzést, de azért voltam olyan kotnyeles, hogy megkóstoljam a Tamás által rendelt tüzes hasábnak valamint chilli cheese nuggetsnek titulált valamit.

Hát döbbenet, hogy egy kis édes chilliszósszal, egy-két jalapenjo karikával megszórt sült krumplit, beledobálva egy papírdobozba, kimerítve az igénytelen tálalás abszolút fogalmát 550 forintért lehet megvásárolni.

Túllépve azon, hogy több is veszett Mohácsnál, gondoltam talán a nuggets, majd hozza azt az ízvilágot, amiért azt chillisnek nevezik. Hát na, szóval a bunda az mindent vitt. Olyan vastag volt, hogy nem jött át a lényeg. S hogy mi lett volna az? Biztos nem az a zöld paprika darabos massza, amiről nehéz megállapítani mi is akar lenni.

Az első kulináris, burger kiruccanás ízekben, kinézetben csak kettes alát ért.

S talán éppen ezért várom már, hogy a következő alkalommal valami brutált toljanak az arcom elé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://burgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr98646666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása