Burgária - Burgerek & más, három gyerekkel, jelenleg karanténban...

Burgária

Egy megkésett hetes

2016. május 27. - simondori

Úgy alakult, hogy kicsit elúsztam. Pontosabban új munkahely, új munkák, idő még az ember felveszi a fonalat, így aztán az eddigi keddből csütörtök lett, s mire elkészül ez a poszt, már lehet, hogy péntek, s a minden megtörténhet elv alapján, még akár az is, hogy csak szombaton lesz olvasható ez a bejegyzés a blogunkban. Egyszóval sorry, de kárpótlásul ismét egy burgert fogok kivesézni jó alaposan.

Már csak azért is, mert ez most tényleg megér egy komolyabb lélegzetvételű bejegyzést. A Fald fel Amerikát! elnevezés inkább valami programra hajaz, mintsem egy helyre, ahol jó burgereket lehet venni és enni, és várakozás közben elmélázni azon, vajon honnan jött a név és a helyválasztás, miért is kéne felfalnom Amerikát, mikor csak egy hamburgerért meg persze a többi mellékesért ugrottunk be a HÉV megálló mellett található üzletsorra.

ffa-fishburger1.jpg

Szóval hosszasan méláztam volna még a fenti gondolatsoron, ha a lányok hagytak volna elmélyedni jobban, de a húspogácsa és a jalepeno sistergő hangja és illata kibillentette őket az anyán-apán lógunk programból, így már mindannyian teljesen ráizgultunk, hogy a pult mögött készül a kaja.

S akkor lássuk, hogy miért is a teljes kiőrlésű zsemléből készült Fish Burgerre szavaztam ez alkalommal. Egyrészt azért mert az elmúlt pár alkalommal a „more” vonalat erősítettem, másrészt meg már vágytam egy kis halra és minden másra, ami egy ilyen zsömlés cuccban benne van.

ffa-fishburger2.jpg

De kezdjük először a zsömlével. Teljes kiőrlésű volt, minden ízében. Könnyű, nem az a nagyon durván tömör anyag; megpirítva, ahogy azt kell, tehát a zsömle minden ízében megérte a tízest.

ffa-fishburger3.jpg

Viszont a többi. Kezdjük a hallal, a lényeggel, amin mindig áll vagy bukik a történet. Hát itt most némelyest bukott, aminek igazi oka, hogy mirelit volt, mentségére legyen mondva, a jobbik, ízletesebb fajtából. S a szaftosabból, mert ha ez nincs, akkor minden más szempontból száraz lett volna a hamburger, mert ezen a téren kicsit spórolós volt a kaja.

Vagy lehet, hogy csak egyszerűen ez az elv, a drágább és szaftosabb hal, kevés szósszal. Ezzel csupán az baj, hogy ha már egy ilyen burgert választasz, akkor vágysz valami különleges ízre. Valami olyanra, ami összecseng a hallal, s most egy csúnya dolog jutott eszembe: a McDonald’s halas szendvicsében lévő szósz azért hozza azt, amivel még egy kicsivel több lehet letenni az asztalra.

ffa-fishburger4.jpg

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy pont olyat kell csinálni, inkább csak arra akartam példát hozni, hogy egy sűrűbb állagú, kicsit savanykás, kicsit uborkás íz nekem bejött volna.

A többi pedig, mármint az egyéb, az mindenképpen az átlagos. Kicsi majonéz, saláta, uborka stb., így aztán némi hiányérzet maradt. Bennem is, és ahogy Tamást néztem miközben a saját hamburgerét ízlelgette és boncolgatta benne is.

Mindkettőnknek ugyanaz a dolog hiányzott: a szaft. Vagy nevezzük szósznak, mártásnak, vagy bármi ehhez hasonlónak, csak jó lenne, ha lenne, mert akkor az a pont, még ha megkésve is, nemcsak hetes volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://burgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr968748086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása