Burgária - Burgerek & más, három gyerekkel, jelenleg karanténban...

Burgária

…and more: egy saláta, ami jó

2016. május 03. - simondori

Valami olyasmire vágytam, ami könnyű, és kivételesen nem egy óriási zsemle hússal és minden földi jóval, amit utána nem bírok legyűrni. Maradt tehát a saláta. De hogy ne térjünk el a küldetés lényegétől, néhány hamburgert azért ismét hazavittünk magunkkal vasárnap.

Mindig azt gondoltam, hogy salátát készíteni nem egy nagy cucc. Mindent bele egy nagy tálba, hússal vagy hús nélkül, szósszal vagy csak magába, és ehetjük hajnalig, mert nagyjából nulla kalória. Persze ez sem feltétlenül igaz, de aki szereti a zöldeket, az biztosan élvezettel eszi azt mindenféle variációban.

img_0557-edit.jpg

Újabb vasárnap. Kiruccanás, s ahogy említettem saláta, nem is akár honnan, hanem a Magic Burger kínálatából. Nem egy helyen olvastam már, hogy itt valami olyan jól csinálják a burgereket, hogy megnyalod utána mind a tíz ujjadat.

A megállapítás igaz, s most én is ezt tettem, csak éppen az általam választott grillezett csirkemell saláta elfogyasztása után. Mert az olyan volt, hogy tyűha.

img_0558-edit.jpg

Hatalmas mennyiségű jégsaláta, koktélparadicsommal. Néhány szelet uborka, ami pont annyi volt, hogy ne legyen hangsúlyos, és ne nyomja el a madársaláta ízét, ahogy azt a kicsiny, de jól kiérezhető hagyma ízt sem, amitől még pikánsabb lett a dolog.

S hát a hús, az csudás volt.

img_0559-edit.jpg

Jól átsütött, kellemesen fűszeres, se nem száraz, se nem rágós, még Luca is, aki nem barátja nagyon a húsnak, élvezettel falatozott bele a tálba. Egyetlen ponton éreztem némi hiányosságot, ez pedig az öntet volt, ami inkább a hígított majonézre hajazott.

Miután viszont jól összeértek az ízek, s a szósz átjárta a zöldeket, viszonylag gyorsan nyoma veszett a zöldséges finomságnak.

Így aztán 8 a csillag, de csak azért, mert mindig találni jobbat.

A bejegyzés trackback címe:

https://burgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr198682300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása