Burgária - Burgerek & más, három gyerekkel, jelenleg karanténban...

Burgária

Hol mérges ez? Angriest whopper, BK

2016. április 22. - SimiTomi

Szóval Dóri korábban már megírta, hogy részéről egy kettes alával értékeli a Burger King teljesítményét a csodás chilli burgerükkel és az egyéb mellékesekkel.

Én az Angriest whopper nevű alakítás miatt mentem oda, ami mellé aztán találtam a csípős dolgok iránti szerelmem miatt egy-két extrát, de az most nem ide tartozik, aki akar ebből a szempontból is olvasni, esetleg érdeklődik a chillik iránt, az megteheti ide kattintva.

Itt most a lényeg a "legmérgesebb burgerünk valaha" volt, és még csak nem is a csípősség miatt. (Szerencsére, mert mint azt a korábbi linken megtanultam, a legmérgesebb semmit sem ér.)

Nem vagyok oda a gyorséttermi burgerekért, még annyira sem, mint azok, akik úgy gondolják, hogy azoknak is meg van a helyük, ha csak egy burger kell gyorsan, akkor belefér. Nem mondom, hogy nem eszem soha, de igazából az gyakorlatilag soha nem jut eszembe, hogy betérjek egy McDonad's-ba vagy Burger Kingbe. Éjjel, néhány (sok) sör után elbohóckodok két sajtburgerrel, de nagyjából ennyi. Ugyanez a helyzet a whopperekkel és a bigmacekkel is, valahogy sosem győztek meg.

Egy kicsit javult a helyzet a prémiumburgerekkel, amikből azért már nem spórolják ki a hozzávalókat, ezekből egyet-egyet megeszek, de többet nem nagyon. Próba, oszt' jó napot.

Mindenesetre most úgy alakult, hogy legyen a Burgária első versenyzője a jalapenos-chillis "angriest", két legyet ütve egy csapásra.

Íme, s a különbség azért mindjárt látszik ezen a néhány képen a normálburger és a prémium között.

Azt nehéz megmagyarázni, hogy egy chilliburger miért csak hús, szósz, vékony hagyma kombóból áll. Ez bizony lópikula. De maradjunk a whoppernél.

Esetünkben a zsömléhez is adtak chillit, erre utal(na) a szín is, ha nem lenne inkább rózsaszín, mint piros, mindenesetre ránézésre inkább ételszínezék, mint bármi más. Ráadásul a zsömle száraz, porhanyós, valami halvány csípős utánérzet van, de inkább csak lepkefing.

angriest-whopper4.jpg

A hús nem volt rossz, még érezni is lehetett evés közben, láttam már vastagabb és finomabb húst, de ez legalább nem volt átlag alatti, a minimumot mindenképpen megütötte. Ahogy a növények és saláták egyvelege is, nem sajnálták belőle a cuccot. Jalapeno is volt benne jónéhány, sajnos az erejük valahol máshol maradt, mert hogy nem volt csípős a szegény burger egyáltalán.

Ami még zavart, hogy egy rántott hagymakarika is belekerült a közepébe, ami önmagában jó ötlet lenne, de valahogy olyan keményre sikeredett, hogy nagyon rosszul vette ki magát. Pedig a zöldségek között lapult, az a rész pedig kellőképpen lédús volt.

Nohát, azt hiszem, ezért nem megyek vissza még egyszer, ha csak a burgert nézem, akkor adok rá egy négyest, (ha az egyebekkel együtt kellene, mint tette azt Dóri, akkor lenne egy hármas, és csak azért nem kettes, mert akkor mi lesz majd az igazán rosszakkal?).

(Kicsit hezitáltam, hogy ötös vagy négyes, de mivel nagyon arra hegyezték ki a dolgot, hogy be mered-e vállalni, mert olyan erős, meg minden ízében csíp meg mittudomén, hát ezért lett négyes.)

Helyszín: Burger King, Érd

Eredmény: négyes

A bejegyzés trackback címe:

https://burgaria.blog.hu/api/trackback/id/tr438650120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása